Himmelsk chokladmousse

Snart är det påsk vilket innebär väldigt mycket mat och godsaker för många. Se nu till att inte få dåligt samvete om du äter annat eller mer än vad du tänkt. Planera istället för att välja ut det du verkligen älskar och njut med gott samvete. I många fall handlar det om att det blir för mycket av det som inte är så bra och för ofta, eller att man äter och dricker ”det som man brukar” utan att varken reflektera över eller uppskatta det speciellt mycket. Många som ändrar livsstil märker efter ett tag att det de tidigare ätit inte längre var speciellt gott när de vant sig vid bättre mat. Oavsett vad just du väljer att äta nu i påsk, gör det långsamt, med glädje och gärna med flera sinnen närvarande.

Det ska bli härligt med några dagar ledigt tillsammans med nära och kära. Vi har börjat planera upp dagarna så att det blir både traditioner, mys med vänner och inte minst tid att bara vara. Jag kommer att avnjuta en hel del ägg, fisk och skaldjur och har nu börjat fundera på en del gröna rätter att bjuda på. Det blir nog en och annan sötsak med temat mörk choklad och säkert något glas rött också.

Kanske bjuder jag på den här himmelskt goda chokladmoussen.

chokladmousse_580

När bananerna hemma är på gränsen att de börjar bli för mogna skalar jag dom och lägger in dom i en burk i frysen. En vacker dag tar jag fram burken och låter bananerna tina lite. Sedan mixar jag dom med kakao, smakar av och fyller eventuellt på med mer kakao om det blir för sött. Här serverar jag chokladmoussen med cashewgrädde, sådan jag gjorde till raw food-semlorna fast utan dadel den här gången. Nästan ofattbart hur gott och perfekt konsistens det kan bli på så få ingredienser.

Nu håller vi tummarna att vi får lite vårvärme till påsken så att vi kan njuta av värmande sol i ansiktet på promenader med nära och kära eller varför inte under en löpartur eller två?

Ps. Glöm nu inte att köpa ekologisk ägg, denna kommande högtid där just ägg konsumeras som aldrig annars.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/himmelsk-chokladmousse/trackback/

Comments

Vi provade detta idag – så gott! Och mättande dessutom. Mums 🙂

Vad roligt att ni gillade det 🙂

Lämna en kommentar