Jag hjälper dig!

Eftersom jag känner stor kärlek både för mat och träning så hoppas jag kunna smitta ner dig med inspiration till en hälsosam och inte minst hållbar livsstil med fokus på att njuta av livet.

Jag har höga krav på maten jag äter. Det ska självklart smaka riktigt gott, helst inte innehålla tillsatser eller rester av bekämpningsmedel eller andra kemikalier och den ska ge mig riktigt bra näring och byggstenar så att jag mår så bra det bara går, både i stunden och förebyggande av sjukdom på lång sikt. Allra helst är maten gjort på ekologiska råvaror som gärna får vara säsongsanpassade och som bonus gärna även får vara lokalproducerade och att de som jobbat med maten jobbar på rättvisa villkor.

Jag gillar dock inte förbud. Har man någon favorit som man verkligen älskar så kan man fortsätta äta det även om det inte är hälsosamt. Se bara till att njuta av varje tugga och ät det inte så ofta så blir det dessutom mer speciellt. Mörk choklad, omkring 85-90% är min ”last” och något jag unnar mig då och då. Men det gör inte bara gott för själen, dessutom innehåller choklad nyttiga antioxidanter. Hur mycket varierar mellan märken och beror på tillverkningsprocessen så jag äter en bit främst för njutningens skull.

Skulle man bara kunna göra en investering i sin hälsa så är faktiskt träning det bästa. Hitta det du tycker är roligt men var inte rädd för att prova nytt. Träna kortare stunder om du har svårt att hitta tid.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/jag-hjalper-dig/trackback/

Lämna en kommentar