Krispig fänkålssallad med sting

Min treåring sa häromdagen att han ville ha fänkål. Lite roligt eftersom det inte är något man tänker sig att småbarn frågar efter. Han syftade på en sallad vi ofta gör som tillbehör till middagarna och som vi inte hade gjort på ett par veckor. Så här enkelt gör du en härligt krispig fänkålssallad med ett oväntat sting och som passar som tillbehör till det mesta:

Finhacka en fänkål i små bitar och lägg i en skål med iskallt vatten fem minuter. Hacka upp en rödlök i så tunna skivor du kan. Häll bort vattnet och blanda fänkål och rödlök. Häll på cirka en halv dl olivolja och ett par matskedar rödvinsvinäger. Droppa i några droppar tabasco, salta, vrid några varv med pepparkvarnen och rör om.

Fänkålssallad

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/krispig-fankalssallad-med-sting/trackback/

Lämna en kommentar