Nytt jobb

Solen strålar in genom fönstret och jag sippar på en espresso gjord på nymalda bönor. Det är så mörkt när väckarklockan ringer numera så jag uppskattar verkligen när de här solstrålarna kommer fram nu på tidiga förmiddagen.

espresso

Jag fascineras av alla morgonpigga människor som kan studsa upp, till och med innan solen gått upp. Jag läste någon gång en intressant teori att morgontrötta egentligen har en dygnsrytm på 25 timmar. I helgen passar det oss därför extra bra att få en timma extra när vi ställer tillbaka klockorna till vintertid. Det kommer för en kortare period att göra att solen går upp tidigare på morgonen åtminstone, men den kommer fortfarande inte att lysa upp mitt sovrum så tidigt som min väckarklocka ringer. Det finns rätt häftiga väckningslampor som kan simulera soluppgången och använda ljuset för att långsamt och naturligt väcka upp kroppen istället för eller i kombination med ljud från en väckarklocka. Jag har ingen sådan men sätter istället igång en så kallad EnergyLight-lampa när väckarklockan ringer, en slags ljusterapilampa som jag försöker ha på någon eller några stunder dagligen under vinterhalvåret. Det är väldigt svårt att utvärdera hur stor verkan den gör. Jag går också gärna ut utomhus en stund mitt på dagen, men jag tror att lampan också bidrar till att jag mår bra även om den inte tar bort den stora längtan till sommarljus och värme. Något annat energigivande (fast på ett annat sätt) och något väldigt mysigt är att fika till tända ljus med nära och kära under den mörka årstiden.

En tjej som gick kurs hos mig i våras och som det gick bra för hörde nyligen av sig och önskade tips på fika som är gott och lite nyttigt. Jag svarade henne genom att skriva ihop en text om hälsosam fika som jag publicerade här. Sedan sist har jag även skrivit en text om hälsofördelar med att krydda sin mat lite extra och med speciellt fokus på vitlök.

Det har hänt mycket den senaste tiden. Vårt hem pryds av flera vackra buketter i härliga höstfärger och presenter. Min man försvarade nämligen sin doktorsavhandling på sin disputation i domen i Visualiseringscenter C i Norrköping i måndags och fick slutligen titeln Teknologie Doktor. Ett avslut efter flera års forskning på algoritmer som ska hjälpa till att snabbt få fram bättre information om blodkärl utifrån data som samlas in med exempelvis datortomografi, magnetkamera eller ultraljud.

Gunnar

Jag har precis även blivit erbjuden ett vikariat som webbkommunikatör på Kommunikations- och marknadsavdelningen på Linköpings Universitet som jag tackat ja till. Jag kommer bland annat att jobba med innehåll, form, struktur och strategier på webbplatsen samt arbeta med sociala medier och andra digitala kanaler, främst de delar som riktar sig mot presumtiva studenter. Jag ser mycket fram mot det även om det innebär att jag inte kommer att arbeta så mycket med den här bloggen och tillhörande sociala medier under den tiden.

Tills vi hörs igen, ta hand om dig. Gå inte hungrig. Njut av god och bra mat, sov ordentligt, få i dig så mycket dagsljus du kan och träna sådant du blir glad av. Glöm inte bort att vila och ha det riktigt trevlig med nära och kära emellanåt. För många är det ett pussel att få ihop allt. Ofta kan man behöva öva på att säga nej. Att prioritera sig själv ger energi och glädje och är det inte det vi alla vill?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/nytt-jobb/trackback/

Lämna en kommentar