Nytt samarbete och grymt wrapbröd

I fredags avslutade jag arbetsveckan med ett tufft 75-minuters CrossNature-pass i uppfriskande duggregn och mysiga skogsljud som bakgrundsmusik. Det var Saras Hälsokälla som höll i träningen i skogen. Riktigt kul!

Jag och Saras Hälsokälla har nu gått samman för att erbjuda ett naturligt kom-i-form-paket lagom till sommaren med uppiggande träning utomhus och inspiration av naturlig och hälsosam mat. På 8 veckor ingår personlig träning, massor träningspass, inspirerande kurs om naturlig mat för optimal hälsa och vikt och mätningar av din kroppssammansättning. Läs mer om det i den här pdf-filen:

Inbjudan kom-i-form-paket

Passar även på att tipsa om ett riktigt gott wrapbröd. Jag är ingen brödmänniska men just wrap är rätt praktiskt vid utflykter, vilket det förhoppningsvis blir en hel del av nu när sommaren närmar sig. Om bara någon dag ska jag på en spännande lunchutflykt till en relativt okänd ruin av en historiskt betydande borg här i Östergötlands skärgård. Då fyller jag en sådan här wrap med blandade grönsaker som tunnskivad rå blomkål, sugar snaps, tomater, syrade morötter, avokado, bönor och lite färsk basilika och koriander. Det går att variera hur som helst med grönsaker, skaldjur, lax, fetaost, örter och exempelvis hummus. Wrapbrödet i sig är både proteinrikt och saftigt.

Grymt, glutenfritt och proteinrikt wrapbröd, 1 portion
3 äggvitor
0,5 dl havregryn
1/2 tsk salt
1 tsk fiberhusk
1 msk oregano
1/4 tsk bakpulver
1 tsk glutenfritt surdegspulver (exempelvis Finax)
olivolja och/eller kokosolja för stekning

Knäck äggen och separera gulor och vitor. Spara äggulorna till att exempelvis göra en hemmagjord vitlöksaioli. Häll i äggvitorna med havregryn, salt, fiberhusk, oregano, bakpulver och surdegspulver i en skål och mixa med stavmixer. Värm upp en stekpanna med olivolja och kokosolja på medelvärme och bred sedan ut smeten tunt i hela pannan. Stek några minuter på varje sida och wrapen är redo att fyllas med din favoritfyllning.

 

Ursprungsreceptet som jag modifierat något kommer från Sanna / Tasty Health. Vi pluggade till kostrådgivare och isodietencoacher samtidigt på Paulúns Näringscenter. Missa inte hennes läckra bilder på www.tasty-health.se.

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/nytt-samarbete-och-grymt-wrap-brod/trackback/

Lämna en kommentar