Om Matkärlek

Sara Läthén

Jag som driver Matkärlek heter Sara Läthén. Att må bra och hålla sig så frisk som möjligt handlar om en livsstil där även njutning av livet ingår. Som småbarnsförälder vill jag även ha energi över till mina små. Visst är det fantastisk att något så enkelt som vad man äter kan påverka hur man mår i så stor grad. Vi behöver alla äta mat och genom att njuta av god och bra mat regelbundet har vi riktigt bra förutsättningar för att känna oss på topp. Självklart är det minst lika viktigt att röra på sig och med bra matvanor får vi kraften vi behöver för att träningen ska ge så mycket som möjligt.

Man får inte glömma bort att även prioritera stunder för avslappning och vila. Allt handlar om en balans och prioritering men ofta kan man behöva lite hjälpa på traven.

I grunden är jag civilingenjör i medieteknik och älskar att dyka in i ämnen som intresserar mig. Jag driver även företaget Phidesign tillsammans med min kollega. Mat är spännande på många plan. Det är intressant att läsa om hur maten påverkar oss, hur man äter i olika kulturer och vad det ger för skillnader i hälsan, vad vi är gjorda för att äta, tillsatser och fusk i matindustrin, med mera. Vissa sjukdomar kan bli bättre av en ny kosthållning och genom att välja rätt mat kan man även förebygga många av de vanligaste förekommande sjukdomarna i västvärlden.

Jag följer med nyfikenhet böcker, nyheter och forskning inom hälsa och vetenskap och har gjort det under många år. Mat och hälsa hänger starkt ihop. Juni 2012 blev jag därför diplomerad kostrådgivare efter utbildning på Paulúns Näringscenter i Stockholm. Jag är verksam i Finspång men erbjuder även kostrådgivning på distans.

Mitt mål är att bidra till en hälsosammare och mer balanserad värld där allt fler prioriterar sig själva, miljön, djuren och världen genom de små medvetna valen i vardagen.

Går du i tankar som “Jag borde leva hälsosammare” och vill bli peppad att komma igång? Nu är en väldigt bra tidpunkt för det. Hör av dig så ger jag dig inspiration och tips för att komma igång nu!

Samarbetspartner
Matkärlek samarbetar med Saras Hälsokälla i Finspång. Just nu erbjuder vi en hälsokick för företag samt ett naturligt kom-i-form-paket för privatpersoner där massor träning och isodietenkursen ingår.