Smarrig omelett med fruktsällskap

I helgen firade vi min treårings födelsedag och det blev mycket bus och skratt från lycklig paketöppnare. Mitt andra busfrö börjar skolan till hösten och förskolan har redan gått igenom en plan för övergången till skolan. Alla säger det men det ÄR förvånansvärt läskigt vad fort tiden går och hur snabbt de små blir större. Med nytt snötäcke i trädgården igår morse och snöflingor som yrde runt, alldeles för många minusgrader den här morgonen, så gör det inte så mycket om tiden går fort tills värmen kommer igen. Nu längtar man verkligen på porlande bäckar, fågelkvitter, citronfjärilar, grönskan, blommorna och värmen. Följt av semester och tid att umgås avslappnat med nära och kära i långa och varma dagar. Tänk så skönt att gå med tunna sommarplagg igen jämfört med vinterkläderna vi fortfarande bylsar i.

Snart drar jag igång nästa omgång av kursen i isodieten. Perfekt i tiden för att hitta formen lagom till sommaren. Trots att ordet ”diet” finns med så handlar det egentligen mer om en ny livsstil för att en gång för alla både hitta formen men också behålla den. Kursen fungerar även finfint för dig som bara vill hitta inspiration till hälsosam mat och livsstil. Recepten fungerar även bra att bjuda hela familjen på om ni bor flera tillsammans, eftersom man får i sig allt man behöver.

Jag avslutar med ett gott och mättande mellanmålstips. En smarrig omelett med fruktsällskap. Har du inte provat kombinationen kan det låta lite märkligt men det blir en exotisk smakupplevelse. Mättande, protein- och näringsrikt med fräscha vitaminer och antioxidanter. Vispa ihop två ägg med ett par matskedar vatten och lite salt och peppar. Värm en stekpanna med lite kokosolja men inte på för hög värme. Häll i smeten och rör lite i den under tiden den stelnar. När den känns lagom krämig i konsistensen, lägg upp på en tallrik och servera direkt med skivad banan och några bitar ananas ovanpå så att de värms en aning och så granatäpplekärnor till.

Omelett med fruktsällskap

Visste du förresten att ägg inte bara innehåller fullvärdigt protein och viktiga fettsyror utan också innehåller såväl antioxidanter som nästan alla vitaminer och mineraler man behöver, förutom c-vitamin? Perfekt att äta med frukt med andra ord, som tillför c-vitamin och en lagom dos kolhydrater. Ibland drömmer jag om att ha egna hönor spatsera omkring i en framtida trädgård med stor gräsmatta, växthus och odlingar och som ger mig färska ägg varje dag. Inte just nu men någon dag kanske. Eftersom ett av mina barn inte tål pälsdjur gissar jag att pälsdjursallergiker vanligen reagera på hönor också?

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/smarrig-omelett-medfruktsallskap/trackback/

Comments

Vilken fin blogg du har! Massa god mat!
Lycka till!

Lämna en kommentar