Sötpotatis med chili

Nu i veckan hade jag avslutningsträff med en kursomgång i isodieten. De deltagarna var väldigt hälsointresserade och gick kursen för att bli inspirerade med tips på bra mat och fördjupa sig ytterligare i bästa maten och livsstilen för hälsan. De hade också gemensamt mål att gå ner en klädstorlek och det har varit glädjande att följa framgångarna vid mätningar med både måttband och kroppssammansättning varje träff.

Nyligen fick jag besök av några av mina närmsta vänner. Jag tror det var första gången på en sådär 6 år som ingen av oss ammade eller var gravid så de sov över hos mig och så åt och drack vi gott med långa samtal ända in på natten. En välbehövlig kväll eftersom vi spritt ut oss i landet senaste åren och inte ses så mycket i vardagen längre. Vi åt bland annat grillad lax och sötpotatis som jag bakat i ugnen vilket passade fint ihop med mitt favoritröda i glasen.

sötpotatis

Jag hackade ett par stora sötpotatisar i större bitar och blandade med mycket rödlök, chili och vitlöksklyftor, hällde på olivolja, havssalt och smulad timjan. Det hela var i ugnen på 200 grader i lite mer än en halvtimme med ett par avbrott för att röra om lite. Prova gärna.

Dagen efter begav sig tjejerna hem till sina familjen igen och kvar stod de här fina blommorna de haft med sig till mig.

Blommor

Igår var jag på begravning. Även om det hör livet till så är det så klart tungt när någon nära går bort. I det sorgliga så blev det ändå en vacker begravning, speciellt fint med våra små som var med oss.

Om några timmar börjar helgledigheten och jag börjar med att besöka Finsponga marken med barnen. Prognosen säger regn hela helgen så jag tror att jag ska ge mig på att måla några fönsterlister och en dörr inomhus. Mina barn älskar att pussla, eller rättare har älskat att lägga pussel. När de var hemma sjuka i någon vecka i vintras tänkte jag ge dom något ordentligt att bita i och köpte varsitt tusenbitarspussel. De har knappt lagt ett endaste pussel efter dess så jag tog nog i lite väl mycket. Det tog oss rätt lång tid att lägga klart pusslen, även om det var väldigt mysigt så blev det nog lite too much. Kanske tar vi äntligen tag i att limma ihop pusslen i helgen så att de kan bli tavlor. Det ena har gått sönder lite så nu har jag en liten förhoppning att barnen kanske kan hitta pusselglädjen i helgen igen genom att fixa till delen av pusslet som behöver läggas om.

Ha en skön helg och njut av god och bra mat!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/sotpotatis-med-chili/trackback/

Lämna en kommentar