Vardagen är tillbaka med nya tag

Efter en sommar med massor sol och bad är nu barnen i förskola och skola och vardagen har satt igång i full fart igen. Vi fick fina veckor på Öland och i Skåne och jag har läst böcker, rensat och målat hemma, gjort utflykter, simskola med barnen, träffat nära och kära och ätit och druckit gott. En skön blandning av vila och nöje.

öland

Jag har även tränat lite men inte lika mycket som vanligtvis. Å andra sidan blir det mycket motion naturligt i utflykterna med barnen och strandtennis och annat. Har du kommit ifrån dina mer hälsosammare rutiner på sommaren så stressa inte upp dig för det. För de flesta så löser det sig av sig självt nu när vardagen är igång igen och tid för träning och bra mat blir en del av planeringen. Det finns ingen anledning att ge upp.

I somras fick jag förfrågan om jag ville börja skriva hos kostrådgivarna.se i höst. Självklart väldigt roligt så med start från slutet på nästa vecka kommer texter från mig att läggas upp där.

Nu läser jag en kurs om hormoner och signalsubstanser för att specialisera mig på hur de påverkar vår hälsa, hur vi mår och hur vi beter oss. Eventuellt kommer jag framöver erbjuda råd som hjälper till att nå en bättre hormonell balans. Det är vanligt att efter långvarig och/eller extrem stress till slut inte känna igen sig själv, såväl känslomässigt som genom mängder av sjuksymptom. Många lider dessutom av pms-besvär, förlossningsdepression, besvär vid övergångsåldern och annat som är relaterat till sådan obalans men det finns mycket man kan göra själv. Mycket intressant.

För övrigt filar jag på ansökningar åt mitt andra företag Phidesign en hel del. Vi letar projektstöd för ett stort och spännande projekt. Håll tummarna.

Nu ska jag avsluta det sista för dagen innan jag hämtar mina busungar. Ikväll ska jag gå på en efterlängtad biopremiär av en film. Jag har läst hela bokserien som filmen bygger på så jag tror att det väntar härlig underhållning och spänning. Ha en skön helg!

TrackBack

TrackBack URL for this entry:
http://matkarlek.se/vardagen-ar-tillbaka-med-nya-tag/trackback/

Lämna en kommentar